Ενδοδαπέδια Θέρμανση 

Η ενδοδαπέδια θέρμανση εφαρμόζεται κυρίως τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Πρόκειται για ένα σύστημα θέρμανσης στο οποίο η θερμική ενέργεια προέρχεται από το εσωτερικό του δαπέδου. Σε ολόκληρη την επιφάνεια κάτω από το δάπεδο τοποθετούνται ειδικοί σωλήνες στους οποίους διοχετεύεται το ζεστό νερό. Έτσι, ο χώρος θερμαίνεται ομοιόμορφα σε σταθερή θερμοκρασία με την καλύτερη δυνατή κατανομή.

Αντλία Θερμότητας και Fun Coil

Αντλία θερμότητας ονομάζουμε τη μηχανολογική διάταξη που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ενέργεια από έναν χώρο χαμηλής Θερμοκρασίας, σε έναν χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας.

Ήδη από τον ορισμό, γίνεται φανερό ότι οι αντλίες θερμότητας σχεδιάζονται για να μεταφέρουν θερμότητα (θερμική ενέργεια) με φορά αντίθετη από αυτήν της φυσικής ροής. Για την μεταφορά αυτή, απαιτείται κατανάλωση ενέργειας.

Fun Coil

Είναι εσωτερικές μονάδες κλιματισμού ψύξης θέρμανσης που λειτουργούν σε κύκλωμα νερού.

Συνδυάζονται και λειτουργούν άψογα με τις αντλίες θερμότητας λόγω των χαρακτηριστικών τους και της απόδοσης τους σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Είναι αθόρυβα καλαίσθητα και με ελάχιστη κατανάλωση.

Ενεργειακό Τζάκι

Ενεργειακό τζάκι ονομάζεται το τζάκι κλειστού τύπου με απόδοση άνω του 78% το οποίο παρέχει και δυνατότητα ελέγχου της καύσης από το χρήστη και διαθέτει επίσης ένα σύστημα από ανεμιστήρες το οποίο προωθεί θερμό αέρα μέσα στον χώρο χωρίς όμως να φέρνει και καπνό από τη καύση. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μία ήδη υπάρχον εγκατάσταση σαν λέβητας .

Σύστημα Pellet

Τα πέλλετ ή συσσωματώματα ξύλου (pellets) είναι στερεά βιοκαύσιμα, οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον, που προέρχονται από ξύλο ή από βιομάζαΟι αυστηρότερες προδιαγραφές αντιστοιχούν στα ποιότητας Α1 πέλλετ ξύλου, τα οποία αποτελούν εξαιρετικής ποιότητας καύσιμο (βιοκαύσιμο) και ιδανικό για οικιακή κατανάλωση. Μια εγκατάσταση συστήματος καύσης συσσωματωμάτων για κεντρική θέρμανση, αποτελείται από τα παρακάτω μέρη:

  1. Λέβητας και καυστήρας
  2. Αποθήκη καύσιμης ύλης
  3. Σύστημα τροφοδοσίας
  4. Κεντρικό ρυθμιστικό μηχανισμό
  5. Εάν απαιτείται) Σύστημα παραγωγής ζεστού νερού θέρμανσης

 

 

Leave a comment